Discovery Channel

Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen.Wij vieren bijzondere mensen die hun levenswerk maken van ontdekken en het voeden van hun nieuwsgierigheid. Mensen die keer op keer hun grenzen verleggen. Die onvoorstelbare uitvindingen doen en daarmee levens veranderen en mijlpalen markeren in onze geschiedenis. 

Discovery Channel vertelt de verhalen van pioniers. Van hen die doorgaan waar anderen stoppen. Verhalen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Discovery Channel staat voor ‘Intelligent Entertainment’. Onze programma’s geven onze kijkers nieuwe inzichten en mannen stof tot praten. Iedere dag opnieuw.

Discovery Channel. Make Your World Bigger.

Meer weten over het zenderprofiel van Discovery Channel? Klik hier voor meer informatie.

Programma's

Fighter
Fighter

Idris Elba maakt zich klaar voor een van de zwaarste fysieke en mentale uitdagingen van zijn leven. 6 maanden lang gaat hij het uiterste van zijn lichaam vragen. Hij zal namelijk de wereld over reizen om de aziatische vechtsport te leren beheersen voordat hij in de ring de van de IFMA Super Heavyweight World Cup de wereld kampioen verslaat

The Wheel
The Wheel

Diep in het hart van Zuid-Amerika, op een strook land van 2000 mijl lang tussen Chili en Argentinië, ligt de grootste uitdaging van elke overlever: The Wheel of Death. De overlevers krijgen te maken met 8 verschillende klimaten, inclusief het bevroren Noordpoolgebied, de kokende woestijn, de vochtige jungle en de dorre bergen. Elk bruut terrein van The Wheel  vergt een andere set vaardigheden om te overleven. 

Heavy rescue
Heavy rescue

Een groep zware contstructiewerkers werken op een van de drukste en gevaarlijkste van de planeet om het verkeer veilig en gaande te houden. Het gedeelte van de 401 snelweg door Toronto is het drukste stuk van de drukste snelweg van de wereld. De snelweg 402 bij Sarnia is een belangrijk gedeelte van het middenwesten van de Verenigde staten. Juist dit gedeelte wordt geteisterd door verblindend veel sneeuw. 

Dogs: The untold story
Dogs: The untold story

De spectaculaire en onthullende historie van de mens beste vriend. De serie onthult ook hoe door middel van domesticatie honden één van de meest invloedrijke dieren in onze geschiedenis zijn geworden.Tot op de dag van vandaag zijn de honden behulpzaam geweest voor het overleven van de mens, van het helpen bij het opsporen van kanker tot aan onze zijde vechten in oorlogen.