Discovery Channel

Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen.Wij vieren bijzondere mensen die hun levenswerk maken van ontdekken en het voeden van hun nieuwsgierigheid. Mensen die keer op keer hun grenzen verleggen. Die onvoorstelbare uitvindingen doen en daarmee levens veranderen en mijlpalen markeren in onze geschiedenis. 

Discovery Channel vertelt de verhalen van pioniers. Van hen die doorgaan waar anderen stoppen. Verhalen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Discovery Channel staat voor ‘Intelligent Entertainment’. Onze programma’s geven onze kijkers nieuwe inzichten en mannen stof tot praten. Iedere dag opnieuw.

Discovery Channel. Make Your World Bigger.

Meer weten over het zenderprofiel van Discovery Channel? Klik hier voor meer informatie.

Programma's

Gold Rush: Parkers Trail
Gold Rush: Parkers Trail

Rond 1890 zijn duizenden mannen om het leven gekomen tijdens hun zoektocht naar goud op de  gevaarlijke Klondike Gold Rush Trail. In de mijnwerkerswereld zijn deze mannen echte helden. Geïnspireerd door de dood van zijn opa en goudmijnlegende John Schnabel gaat Parker Schnabel zichzelf testen om te zien of hij heeft wat er nodig is om de Klondike Gold Rush Trail te doorstaan (van 22 mei t/m 12 juni om 20:30 uur)

De haven van Rotterdam
De haven van Rotterdam
Dat de haven van Rotterdam een van de grootste ter wereld is, weet elke Nederlander. 
De serie volgt de mannen en vrouwen die dit allemaal mogelijk maken: van containermanagers en sleepbootkapiteins tot baggeraars, duikers, piloten en brandweermannen. Want één klein foutje kan niet alleen het hele radarwerk verstoren - en miljoenen euro schade opleveren - maar kan er ook voor zorgen dat ze elkaar in serieus gevaar brengen.
The Wheel: Survival Games
The Wheel: Survival Games
Overleven in het wild kan erg onvoorspelbaar zijn, maar de nieuwe serie The Wheel maakt het nog onvoorspelbaarder. Zes deelnemers, die geen van allen survivalexpert zijn, worden elk gedropt op zes verschillende plekken in Zuid-Amerika die elk hun eigen extreme klimaat hebben. Vooraf weten ze niet waar ze terechtkomen en eenmaal op hun plek weten ze niet hoe lang ze er verblijven. Hun lot is in de handen van The Wheel.
SAS: Who Dares Wins
SAS: Who Dares Wins
Hoe de zware training van de Britse elitegroep SAS er precies uitziet is nooit in beeld gebracht, omdat het Britse Ministerie van Defensie geen cameraploegen toelaat. Een groep van ex-SAS’ers laat dat alsnog zien in een speciale training in de jungles van het Amazonegebied. In een nieuw seizoen van SAS: Who Dares Wins worden 25 mannen onderworpen aan een van de zwaarste trainingen die je je kunt bedenken.
Dogs: The untold story
Dogs: The untold story

De spectaculaire en onthullende historie van de mens beste vriend. De serie onthult ook hoe door middel van domesticatie honden één van de meest invloedrijke dieren in onze geschiedenis zijn geworden.Tot op de dag van vandaag zijn de honden behulpzaam geweest voor het overleven van de mens, van het helpen bij het opsporen van kanker tot aan onze zijde vechten in oorlogen.