Nickelodeon

Bij Nickelodeon draait maar om één ding: kids, kids en nog eens kids. Nickelodeon maakt niet alleen televisieprogramma’s en producties, maar is ook actief op het gebied van merchandise, online, apps en recreatie. Sinds 2003 is Nickelodeon te zien in Nederland. Nickelodeon richt zich primair op kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar en heeft een geweldloze programmering. 

Nickelodeon is niet alleen een kinderzender, maar ook een filosofie. Bij Nickelodeon zijn de kinderen de baas. Nickelodeon zorgt ervoor dat kinderen betrokken raken en geeft ze de ruimte om hun fantasie te gebruiken en hun eigen wereld te creëren. Belangrijke karakters als SpongeBob Squarepants en Dora the Explorer zijn thuis bij Nickelodeon. De jaarlijkse Nickelodeon Kids’s Choice Awards is een interactief televisie-evenement waarbij kinderen op hun favoriete sterren stemmen.  

Meer weten over het zenderprofiel van Nickelodeon? Klik hier voor meer informatie.

Programma's

De Ludwigs: Wie Is De Dief?
De Ludwigs: Wie Is De Dief?

Ga mee op een nieuw avontuur met De Ludwigs! Ouders Erik en Kate zijn 10 jaar getrouwd en gaan dit groots vieren. Om hun ouders te verrassen zijn de Ludwig-kinderen bezig met het bereiden van een feestmaal, maar er komt roet in het eten wanneer een extreem kostbare ring word gestolen! 

Amaro's Kooklab
Amaro's Kooklab

In Amaro’s Kooklab neemt kok André Amaro je mee in zijn creatieve en bijzondere wereld. Lekker proeven, experimenteren, proberen en een beetje leren! Want hoe maak je de grootste visstick ooit en wat zit daar eigenlijk in? En is het mogelijk om een giga-suikerspin van anderhalve meter te maken? André zoekt het uit!

 

Op weg naar pakjesavond
Op weg naar pakjesavond

Pakjesavond komt  terug! Vorig jaar waren Sinterklaas en zijn Pieten  druk in de weer met de voorbereidingen, maar dan raakt Sint vermist. Niemand weet waar hij is gebleven, terwijl het al bijna pakjesavond is!  De 11-jarige Gwen en haar buurjongen  gaan naar Sinterklaas op zoek. Zullen ze Sinterklaas op tijd te vinden? In 2016 eenzelfde soort spannende verhaallijn, wederom onder de noemer ‘Op weg naar pakjesavond’.

Nachtwacht
Nachtwacht

Ben je klaar om te griezelen? In Nachtwacht zien we de vrienden Vladimir, Keelin en Wilko. Alle drie beschikken ze over bovennatuurlijke krachten en moeten ze het rustige dorpje Schemermeer beschermen. Maar niets is wat het lijkt als het dorp een poort blijkt te zijn naar de onderwereld. Van mummies tot trollen en andere rare wezens; de drie vrienden van de Nachtwacht strijden om het dorp veilig te houden