Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Tijd voor een nieuwe Ray’s Recipe met deze maand havermout-rozijnenkoekjes!

Ingrediënten

170gr boter (zacht)

170gr witte suiker

170gr lichtbruine suiker

2 eieren

1 theelepel vanille (extract)

285gr bloem

1 theelepel baking soda

1 theelepel kaneel

½ theelepel zout

240gr havermout

150gr rozijnen

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de zachte boter en de suiker door elkaar tot het een gladde massa is. Klop de eieren en het vanille extract er doorheen tot een glad en luchtig mengsel.

Voeg bloem, baking soda, kaneel en zout toe en meng het voorzichtig door elkaar. Doe dit met een grote lepel of met de mixer op de laagste stand. Meng ten slotte de havermout en de rozijnen er doorheen.

 

Schep een bolletje beslag uit en vorm dit met de hand tot een koekje. Leg bakpapier op een ovenplaat en vul deze af met de koekjes.

Bak de koekjes voor ca. 10 minuten.

Laat ze even wat afkoelen en leg ze op een rooster om helemaal af te koelen.

Enjoy!

 

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Tijd voor een nieuwe Ray’s Recipe met deze maand heerlijke chocolate fudge brownies!

Ingrediënten voor de chocolate fudge brownies

270g gezeefde witte bloem

2 theelepels zout

450g ongezouten boter

260g donkere chocolade (70%-85%)

800g extra fijne witte kristalsuiker

2 theelepels vanille extract

8 eieren

Voor het glazuur

400g donkere chocolade (70%-85%)

125ml double cream (dikkere soort room met een vetpercentage rond de 48%, dit kun je vervangen door slagroom, of een combinatie van 1 deel mascarpone, 2 delen slagroom)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zeef de bloem en het zout samen in een schaal en zet apart.

Smelt de boter en de 260g chocolade au bain-marie. Voeg de suiker en het vanille extract toe en mix alles door elkaar.

Klop met een mixer de eieren en de rest van de suiker voor 1 minuut op op de hoogste stand en voeg deze mis daarna toe aan de chocolademix. Roer deze mix vervolgens door de bloem totdat je een dik, glanzend beslag hebt.

Vet een brownie bakblik (23×33) in en leg er bakpapier in. Giet het beslag in het bakblik en klop vervolgens een aantal keer met het blik op het aanrecht, om de eventuele bellen uit het beslag te verwijderen.

Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de brownie voor 35 minuten.

Laat de brownie afkoelen. Wanneer de brownie volledig is afgekoeld, keer het bakblik om op een schaal. Verwijder het bakpapier. Dit is nog gemakkelijker wanneer je de brownie voor een paar uur hebt laten afkoelen in de koelkast .

Om het glazuur te maken, smelt je de 400g chocolade au bain-marie tot deze nét is gesmolten. Haal van het vuur en vermeng de gesmolten chocolade voorzichtig met de double cream of slagroom. Niet te stevig mixen! Werk hierbij snel door, zodat het glazuur niet uithardt voordat je klaar bent.

Giet het glazuur over het midden van de brownie en verspreid het over het gehele oppervlak en eventueel de zijkanten. Laat weer afkoelen en snijd in stukken.

Enjoy!

 

Gezond

Ray’s Recipe

Deze maand een zomers recept van Ray! Een heerlijke Meloen Gazpacho!

Ingredients voor de Meloen Gazpacho (6 tot 8 personen)

1 meloen
1 avocado
½ komkommer
Kleine venkel
Handvol mint bladen
Handvol basilicum
1 citroen om sap van te maken
2 eetlepels olijfolie
Wil je het lekker spicy maken? Gebruik dan een ½ groene chilipeper zonder pitjes

Recipe

Snij Meloen, avocado en komkommer (met schil) in stukken
Pers de citroen
Gooi de meloen in de blender, zodra deze vloeibaar is voeg dan de rest toe.
Voeg tijdens het blenden af en toe citroen sap en een beetje olijfolie toe.
Als alles geblend is zet het dan zo lang mogelijk in de koelkast zodat je het lekker koud kunt drinken.

Geniet ervan!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s recipe van deze maand! De Ginger Beer Cupcakes ! Kruidige en zoete zelfgemaakte ginger beer cupcakes overgoten met een romige en glad geroosterde peer mascarpone glazuur (topping). Afgewerkt met geglaceerde gember en gemalen ginger snap cookies.

Ingredients voor de cupcakes (18 stuks)
480 ml ginger beer (2 cups)
9 eetlepels roomboter (ongezout)
135 gr bruine suiker
50 gr witte kristalsuiker
2 eieren
260 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
¼ theelepel zuiveringszout (baking soda)
1 theelepel gemalen gember (de gedroogde soort in een fles)
2 eetlepels zure room

Recipe
Begin met de ginger beer – verhit de ginger beer op middelhoog vuur, roer regelmatig tot het dik en goudbruin is. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Zet deze ginger beer aan de kant om af te koelen en verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter en beide soorten suiker glad voor circa twee minuten. Voeg één voor één een ei toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan ook het ginger beer mengsel toe.

Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg ⅓ van de droge mix toe aan het mengsel en meng dit goed door elkaar. Voeg ½ van de ginger beer mengsel en zure room toe en meng dit goed. Voeg dan weer ⅓van de droge mix toe en meng dit goed. Voeg tenslotte het laatste deel van de droge mix en gember toe en meng alles tot een glad beslag.

Giet het beslag in de cupcake vormpjes (¾ vol). Bak deze circa 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn. Controleer met een tandenstoker of de cupcakes gaar zijn en haal ze meteen uit de oven. Laat ze dan goed afkoelen.

Ingredients voor de topping
1 grote (of 2 kleinere) peer, geschild en in blokjes gesneden
60 ml ginger beer
1 eetlepel honing
¼ theelepel kaneel (gemalen)
⅛ theelepel nootmuskaat (gemalen)
120 gr roomboter (ongezout)
226.80 gr marcarpone
340.20 – 453.60 gr gezeefde poedersuiker (meer/minder naar eigen smaak)
1 – 2 eetlepels zware room (voor de gewenste dikte) peren – likeurtje/ siroop
Optioneel: een snufje zout, afwerking: geglaceerde gember, ginger snap cookies, geklopt in een keukenmachine.

Recipe
Zet een pan op middelhoogvuur voeg de blokjes peer, kaneel, nootmuskaat, honing en de 60 ml ginger beer toe. Kook dit tot de blokjes peer een beetje zacht worden. Zet het vuur dan op de laagste stand en kook tot er een gouden saus ontstaat (roer indien nodig zodat het niet aanbrandt). Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen.

Mix de roomboter voor ongeveer 1 minuut, voeg de mascarpone toe en meng dit goed door elkaar. Voeg ook het perenmengsel toe en roer dit goed door. Indien gewenst kun je een deel van dit mengsel pureren om de peerensmaak iets meer te verdelen.

Voeg de poedersuiker in porties toe en mix op een lage snelheid om een suikerwolk te voorkomen. Voeg een snufje zout toe en (indien meer perensmaak gewenst is) wat peren-likeur. Gebruik de zware creme om de gewenste dikte te bereiken van deze topping.

Verdeel de topping over de afgekoelde cupcakes voor de afwerking. Gebruik hiervoor een spuitzak. Sprenkel als laatste wat gemalen ginger snaps en geglaceerde ginger pieces over de cupcakes, Enjoy!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s recipe van deze maand! De heerlijke Filled Sweet Red Peppers !

Ingredients
4 grote stevige paprika’s (halveer en verwijder de pitten)
1 middelgrote ui (in stukjes)
1 middelgrote wortel (versnipperd)
1 groene paprika (in stukjes)
2 teentjes knoflook (in stukjes)
450 – 500 gr rundergehakt
2 kopjes gekookte rijst
1 blikje met stukjes tomaat
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemalen zwarte peper
½ theelepel zout
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 grote eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels worchestersaus
Olijfolie
Zout
Peper

Recipe
Verwarm de oven voor op 180OC. Leg de rode paprika’s in een (met bakpapier beklede) ovenschaal of grote pan. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, zout en peper en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze hierna uit oven en laat ze weer op kamertemperatuur komen terwijl je de vulling van de paprika’s maakt.

Sauteer de groene paprika’s, ui, wortel en knoflook in een grote koekenpan. Voeg een beetje zout en peper toe, haal de koekenpan van het vuur en laat dit even afkoelen.

Voeg in een grote kom het gehakt en de overige kruiden toe, samen met de mosterd, worchestersaus en de gesauteerde groente met rijst. Mix dit alles goed door elkaar.

Verdeel de vulling over de rode paprika’s. Verdeel hierna de gehakte tomaten over de gevulde paprika’s en besprenkel met nog wat zout, peper en olijfolie. Bak de paprika’s af bedekt met folie (zonder de paprika’s aan te raken) in de oven voor gedurende 20 minuten. Verwijder hierna de folie en bak de paprika’s nog voor een extra 10-15 minuten in de oven, totdat ze een beetje bruin worden. Verwijder de paprika’s hierna uit de oven en laat ze rusten voor 10-15 minuten voor je het gaat serveren.

En dan zijn je Filled Sweet Red Peppers klaar!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, een nieuw recept van Ray!

New York Style Cheese Cake

Ingredients voor de korst
150gr San Francisco crackers (breek of kruimel de crackers in een keuken machine tot dat ze er uit zien als broodkruimels)
75gr ongezoute gemengde noten (breek of kruimel deze net als de crackers)
60 gr suiker
5 gr gesmolten boter
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat

Ingredients voor de vulling
900gr roomkaas
225gr suiker
3 eetlepels bloem
2 theelepels vanilla extract
De schil en sap van 1 grote citroen
4 grote eieren
280gr zure room

Recipe
Om te beginnen is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng nu alle ingrediënten samen voor de korst en druk dit plat op de bodem van een grote springvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de korst voor 12-15 minuten tot dat hij een kleurtje krijgt. Haal de korst uit de oven en laat deze dan even afkoelen.

Klop de roomkaas in een grote kom, met een mixer, tot een glad mengsel. Voeg dan de suiker, vanille extract, citroen en bloem toe. Mix deze ingrediënten ook tot een glad geheel. Voeg dan de eieren (2 tegelijk) en de zure room toe en mix dit alles tot een goed geheel.

Giet de vulling dan over de afgekoelde korst en bak de cheesecake in een voorgewarmde oven (van 170 graden) voor 40-50 minuten. Bak de cheesecake tot dat de vulling opgestijft is.

Laat de cheesecake goed afkoelen voor je hem aansnijd.

Enjoy !

Tip. Plaats een kleine pan met water in de oven tijdens het bakken. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake vochtig blijft en niet te veel gaat barsten.

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Een nieuwe Ray’s Recipe! Start het jaar gezond met het recept voor deze healthy smoothie!

Ingredients
Ongeveer 15 aardbeien
1 banaan
2 sinaasappels
1/2 eetlepel honing
2 glazen ijsklontjes

Recipe
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes, verwijder de schil van de banaan en de sinaasappels en snij het fruit in parten. Doe het gesneden fruit in de blender en voeg de honing toe, mix dit tot een glad geheel. Vervolgens voeg je de ijsklonten toe, mix dit nog een keer tot het een egale massa is geworden. Wanneer de ijsklonten te groot blijven kan je er eventueel wat water bij doen zodat de ijsblokjes wat sneller smelten en makkelijker mixen. Serveer in een groot glas. Enjoy!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, het tweede recept van Ray!

Één gehaktbrood voor vier personen.

Ingredients
1 kg rundergehakt
150 g fijngesneden spek
1 ui fijngehakt
1 versnipperde wortel
6 eetlepels gehakte peterselie
1 xl ei of 2 medium eieren
1 kopje gedroogde broodkruimels
4 eetlepels Franse mosterd
4 eetlepels Worchester-saus
15 eetlepels tomatenketchup
Zout en peper
1 eetlepel uienpoeder
4 eetlepels olijfolie

Recipe
Bak het spek in een koekenpan totdat het begint te verkleuren en het vet zich afscheidt, giet het overtollige vet af, voeg ui en wortels toe. Sauteer dit tot de uien helder worden en zacht zijn, haal van het vuur en roer de peterselie erdoor, laat het mengsel een beetje  afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden .

Meng het rundergehakt met alle andere ingrediënten in een grote mengkom (bewaar de helft van de ketchup, het uienpoeder en de olijfolie voor de glazuurlaag) voeg het uienbaconmengsel toe en meng alles goed samen met de hand. Neem een ​​theelepel van het mengsel en wikkel het in plastic folie en doe dit in de magnetron gedurende 15 tot 20 sec. om te proeven of het vlees op smaak is. Vorm één lang brood van het mengsel en plaats het op een met papier bedekt bakblik.

Maak glazuur van de overgebleven ketchup, uienpoeder en olijfolie. Gooi de 3 ingrediënten bij elkaar en verwarn deze op een laag vuur in een kleine sauspan. Klop samen tot het een dikkere glazuur wordt, en giet dit over het gehaktboord. Plaats het gehaktbrood voor 45 minuten in de oven. Laat het daarna gedurende 10-15 minuten afkoelen voordat je het snijdt. Snij er daarna plakken van om te gebruiken op een sandwich.

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s Recipe van deze maand! Een overheerlijke Melanzane alla parmigiana!

Ingredients:
5 aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje verse basilicum
1/2 bosje verse oregano
olijfolie
zout, peper
klein blikje tomatenpuree
blik tomatenblokjes (800 gr)
250 gr mozzarella
50 gr pecorino

Recipe
Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Bestrooi ze met een beetje zout. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart. Ris de oregano van de steeltjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee voor ca. 2 minuten. Voeg de oregano en basilicumsteeltjes toe, ook even meebakken. Tomatenblokjes erbij met wat peper en zout en verwarm de saus 10 minuten op een laag vuur. Verhit olie in een 2e pan en bak de plakken aubergine in ca 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakken, rasp de pecorino. Proef of de tomatensaus voldoende op smaak is, anders voeg je naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Schep een flinke lepel saus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over, bestrooien met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje saus over. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn. Eindig met aubergine en bestrooi deze nog eens rijkelijk met pecorino. Verwarm de Parmigiana di melanzane ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat het een beetje afkoelen voor je hem aansnijdt.

Et voila!

Eet smakelijk!