Eurosport sluit Olympische samenwerking met Twitter

Eurosport sluit Olympische samenwerking met Twitter

Eurosport gaat tijdens de Olympische Spelen volgend jaar in Japan hoogtepunten via Twitter verspreiden. Ook worden de opening- en sluitingsceremonie live uitgezonden in negen EU-landen. In Nederland zijn die digitale rechten al vergeven, dus niet via Twitter te volgen.

Twitter en Discovery Communications, het moederbedrijf van Eurosport, maakten vanmiddag hun Olympische samenwerking bekend. Behalve verspreider van de highlights gaat Twitter ook de commerciële exploitatie doen en neemt de reclameverkoop op zich. Dat gebeurt in samenwerking met de tv-zenders.

In de samenwerking voor Tokyo 2020 zal Twitter de digitale verslaglegging van Eurosport tijdens de Spelen versterken in 16 Europese markten. Ook in Nederland telt Eurosport op Twitter af, toont de beste momenten van ‘Road to Tokyo’ en hoogtepunten van medaillewinnende momenten.

Eurosport zal de enige plek zijn waar fans elke minuut van elke sport live en on-demand kunnen kijken en kunnen interageren met andere fans op TV, mobiel, social en het web via Eurosport.com en de Eurosport-app.