Smart Home in ontwikkeling: handvaten voor communicatiestrategie

BrandDeli’s nieuwste branche-onderzoek naar Smart Home duikt in de trend van slimme, nieuwe apparaten en de doorontwikkeling van spraakgestuurde mogelijkheden, om zo marketeers en creatieven concrete tips te bieden op het gebied van media- & communicatiestrategie in deze branche.

Smart Home in ontwikkeling (deel 1)

Smart Home in ontwikkeling (deel 2)

Smart Home in ontwikkeling (deel 3)

Power to the Kids: Grote rol van kinderen bij aankoopprocessen ouders

Kids van nu nemen continu nieuwe informatie op en zijn op steeds vroegere leeftijd al actief op het gebied van media. Daarnaast hebben zij een sterke mening over merken en producten. Deze generatie is sneller dan ooit. Ze pikken communicatie razendsnel op en zelfs de jonge kinderen weten al sneller dan hun ouders wat voor een ontwikkelingen er plaatsvinden op het gebied van nieuwe technologieën. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor merken? En hoe sterk is de impact van kinderen op het aankoopproces anno 2019?

Billboarding draagt significant bij aan verbetering houding tegenover merken

Billboarding staat bekend als een succesvolle manier om snel merkbekendheid te kunnen opbouwen onder je gewenste doelgroep. Met billboarding laat je als merk zien dat je er bent, of je nu als gevestigd merk top-of-mind wilt blijven of juist als nieuwskomer je merk onder de aandacht wilt brengen. Maar in hoeverre is billboarding in staat om meer diepgaande reclame-effecten op merk te realiseren?

Twitter-inzet realiseert sterke uplift op bekendheid en imago Huawei

Twitter geldt als spreekbuis voor de TV-kijkende Nederlander. Via je Twitter-feed ben je direct op de hoogte van de meestbesproken TV-momenten. In een serie van meerdere onderzoeken gaat BrandDeli op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is het effect van de inzet van Twitter naast TV?

Hoe bereik je de health-bewuste consument?

We leven als Nederlanders steeds gezonder. Minimaal 1 keer per week sporten wordt steeds meer de norm en bewust en gezond leven is tegenwoordig een veelbesproken thema in onze samenleving. Gezondheid is een groeiend topic op social media en ook in gesprekken met vrienden en familie komt het onderwerp regelmatig naar voren.

Hoe bereik je Generatie Z?

Kinderen van nu groeien op in een wereld die niet te vergelijken is met de wereld waarin kinderen 10, 20 of 30 jaar geleden opgroeiden. Hun houding en gedrag worden tegenwoordig sterk beïnvloed door een wereld die constant en razendsnel verandert. In het wereldwijde onderzoek ‘Kids of the World’, van het internationale mediabedrijf Viacom, is hierover gesproken met bijna 6.000 kinderen (6-11 jaar) uit 31 verschillende landen. Vier casevoorbeelden van het BrandDeli kidsteam bieden marketeers houvast.

Moderne vaders: vaderschap in een veranderende wereld

Vaderschap heeft de afgelopen jaren een nieuwe betekenis gekregen. Sociale media en internet hebben de vrijheid van meningsuiting gedemocratiseerd en de verspreiding van vooruitstrevende ideeën mogelijk gemaakt. Binnen die ruimte is de houding ten opzichte van het geslacht versoepeld, waardoor zowel vaders als moeders worden bevrijd van het gewicht van veel oude stereotypen.

Adverteren op Twitter effectief

Twitter heeft een onafhankelijk onderzoek in samenwerking met Data2Decisions uitgevoerd waarbij ze samen een serie aan Marketing Mix Modeling (MMM)-onderzoeken hebben opgezet voor klanten van Dentsu Aegis Network.

 Campagnes kunnen tot 57% effectiever worden gemaakt

Resultaten uit het nieuwe AdReaction-onderzoek van Kantar Millward Brown laten zien dat een goed geïntegreerde advertentiecampagne die juist is afgestemd op de gebruikte kanalen, tot maar liefst 57% effectiever is. ‘AdReaction: The Art of Integration’ geeft in een medialandschap met een overvloed aan mediakanalen en reclameformats, marketeers een aantal uitgangspunten die helpen campagnes beter te integreren over de verschillende kanalen.

Hoe bereik je de fashionliefhebber?

Vrouwen houden van shoppen! Toch? Of vinden mannen het eigenlijk ook wel leuk? Het beeld van de geïrriteerde man wachtend voor de winkel kan voor sommigen herkenbaar zijn. Maar volgens het nieuwe brancheonderzoek van BrandDeli* blijkt ook de man een heel interessante doelgroep in deze branche. Vooral de mannelijke millennial praat graag mee over fashion en wordt ook vaak gezien als een fashion-influencer. Maar zijn fashionliefhebbers nog in de winkelstraat te vinden? Ondanks de sterk groeiende populariteit van de modewebshop blijkt de fysieke winkel nog steeds erg belangrijk. Al deze ontwikkelingen hebben implicaties voor adverteerders in de fashionbranche.

Next Normal: Rise of Resilience

In 2012 bracht Viacom de studie The Next Normal uit, die inzicht gaf in de houding van jonge mensen over de hele wereld en hun kijk op het leven. Er is sindsdien veel gebeurd. Om de veranderingen in kaart te brengen, heeft Viacom dit jaar de studie opnieuw uitgevoerd, onder maar liefst 28.600 mensen tussen de 6 en 54 jaar in 30 landen. Resultaten uit het onderzoek laat zien dat mensen zich meer zorgen maken over persoonlijke veiligheid en terrorisme. Toch zijn ze nog net zo gelukkig. Als reactie op deze moeilijke tijden neemt de veerkracht toe. Het moderne leven blijft zeker een uitdaging, maar muziek, humor en gedeelde ervaringen brengt iedereen bij elkaar.

5 tips hoe met video op Twitter een kwalitatieve doelgroep te bereiken

Video op Twitter, zowel native als in-stream, heeft meer impact dan concurrenten als YouTube op belangrijke communicatie doelstellingen als het onthouden van de boodschap, merkbekendheid en de aankoopintentie.

Hoe bereik je de decision makers in de huis- en interieur-aankopen?

Vrouwen kiezen het interieur en mannen doen de kluswerkzaamheden. Althans, zo ging het vroeger. Volgens het nieuwe brancheonderzoek van BrandDeli* neemt de invloed van mannen toe wanneer het gaat om de inrichting van het huis en bemoeien jonge vrouwen zich steeds vaker met kluswerkzaamheden.

Meet the Millennial

De doelgroep jongeren en jongvolwassenen, geboren vanaf grofweg de 80's, vormt voor veel adverteerders een interessante doelgroep. Hoe onderscheidt deze Millennial doelgroep zich van de rest van Nederland? Een analyse van BrandDeli in samenwerking met GroupM.

TLC dating-onderzoek 2016

Nederlandse vrouw kiest Jan Kooijman als droomman Onderzoek naar Tinderen op het toilet, afknappers tijdens dates en afspraakjes buiten de relatie om.

Grote rol voor merken bij beauty- en verzorgingsproducten

BrandDeli heeft onder 668 Nederlanders (M/V) onderzoek* laten uitvoeren naar de merkvoorkeuren wanneer het gaat om beauty- en verzorgingsproducten en de rol van reclame. Hoewel de meeste resultaten per doelgroep verschillen, is de authenticiteit van de reclameboodschap een belangrijk thema voor zowel de man als vrouw. Beide groepen hebben sterk de behoefte aan een eerlijke boodschap en een realistisch aspiratieniveau.

Nederlanders blijken merkvast bij persoonlijke verzorging

Mannen vinden het merk scheermesjes belangrijker dan het merk bier. Moeilijk te geloven, maar toch waar. Zo blijkt onder meer uit het recente brancheonderzoek van BrandDeli dat inzicht geeft in de merkvoorkeuren van vrouwen en heren als het gaat om persoonlijke verzorging.

Little big influencers

Kids over de hele wereld hebben een belangrijke stem wanneer het aankomt op aankopen voor het gezin. De invloed van kinderen beperkt zich niet tot de aankoop van speelgoed of broodbeleg, zo blijkt uit de opvallende resultaten van het internationale onderzoek 'Little Big Influencers', waar in totaal 3.600 kids tussen de 6 en 13 jaar en hun ouder(s) uit zes landen (waaronder Nederland) aan meewerkten.

Doelgroep Millennials biedt potentie voor financiële adverteerders

Dankzij de komst van nieuwe aanbieders en handige verhuisservices wordt het voor klanten steeds eenvoudiger om te switchen van bank. Toch zijn overstappers zeldzaam; 81% van de Nederlanders tussen de 20-49 jaar oud heeft momenteel nog steeds een relatie met de bank waar men van kinds af aan klant is.

Kids en media, altijd en overal

Kinderen van vandaag worden omringd door beeldschermen. De manier waarop kids de verschillende media beschrijven, verschilt per device. De tablet wordt vooral beschreven als portable, dichtbij, persoonlijk, flexibel en nieuw. De TV is met name makkelijk, shareable, vertrouwd, vriendelijk en snel. Dit blijkt uit het 'Connected Kids'-onderzoek van Nickelodeon, onder 1.000 ouders en kinderen tussen de 4 en 11 jaar.

TVRE[DEFINED]

BrandDeli heeft vorige week tijdens de Millennials Insights Day de resultaten van het internationale onderzoek TV RE[DEFINED] van Viacom gepresenteerd. De studie over het kijkgedrag van longform content toont aan dat traditionele TV nog steeds een centrale rol speelt in een tijd waarin jongeren kunnen kiezen om te kijken wat en wanneer ze willen.

F*ck boring, ignite passion

Het Viacom onderzoek "F*ck Boring, Ignite Passion' geeft meer inzicht in het proces van verveling en laat zien hoe mediabedrijven en adverteerders kunnen helpen verveling te bestrijden met impactvolle content.

Jongeren ♥ mode

Jongeren houden van shoppen, zeker wanneer het gaat om kleding. Het enorme aanbod in merken en verkoopkanalen is geen overbodige luxe, want jongeren zijn kritische consumenten met een uitgesproken mening over merken. Uit onderzoek dat BrandDeli recentelijk in opdracht van Maxus uitvoerde voor Boohoo.com, onder MTV kijkers tussen de 13 en 24 jaar, blijkt dat gemiddeld 74% van het geld dat jongeren besteden aan kleding in fysieke winkels wordt uitgegeven, en 26% online.

Kids aan het woord

"All grown-ups were once children... but only few of them remember it". Precies daarom is het belangrijk om in gesprek te gaan met kinderen en zo aansluiting te krijgen op deze dynamische doelgroep.

Jonge doelgroep wel geïnteresseerd in auto’s

Over millennials wordt gezegd dat ze geen auto's willen bezitten. Onderzoek van BrandDeli toont aan dat jongeren tot 34 jaar wel degelijk geïnteresseerd zijn in de aankoop van auto's. Bijna 40% van de jongeren is van plan om binnen twee jaar een auto te kopen of leasen. De jongeren hebben echter nog geen sterke merkvoorkeur en nemen veel verschillende merken in overweging. Jongere en oudere leeftijdsgroepen blijken verschillende afwegingen te maken voordat ze overgaan tot het leasen of kopen van een auto. Ook is er een verschil tussen mannen en vrouwen. Het onderzoek onderstreept dus het belang van doelgroepgerichte communicatie.

My media, my ads

Televisie is met 83 minuten kijktijd per dag veruit het populairste medium onder kinderen. Maar kids hebben ook steeds vaker de beschikking over eigen mediadevices. Dit blijkt uit het onderzoek "My Media My Ads" van Viacom International Media Networks (VIMN), eigenaar van Nickelodeon. Andere belangrijke uitkomsten zijn dat kinderen zich tv-reclame veel beter blijken te herinneren dan reclame via andere media en dat crossmediacampagnes een grotere impact hebben dan campagnes waarbij slechts één medium wordt ingezet.

Sterk mediamerk heeft positief effect op reclame

In opdracht van BrandDeli heeft student Media en Entertainment Management Inholland Jari Smits onderzoek gedaan naar de rol van de kracht van een mediamerk bij de beoordeling van reclame.

Kids of today and tomorrow

Tijdens de Multichannel Conference 2014 presenteerde BrandDeli de resultaten van het onderzoek The Kids Of Today And Tomorrow van Nickelodeon/VIMN. Het onderzoek geeft inzicht in de attitudes, ambities en perspectieven van meer dan 6.200 jongeren tussen de 9-14 jaar uit 32 landen, waaronder Nederland.

Bereik merkambassadeurs met invloed

Word-of-Mouth is vandaag de dag een belangrijke motor voor het succes van merken. Maar is iedere consument die jouw merk of product noemt even belangrijk - of is de mening van sommige consumenten meer waard dan die van anderen? Om inzicht te krijgen in het Word of Mouth-potentieel van consumenten, ontwikkelden Viacom International en Comedy Central de studie "Influence Me!".

Positief effect van een humoristisch umfeld op reclame-effectiviteit

De studie 'The Power of Laughter' toont de impact van een positief/humoristisch programma op de betrokkenheid van de kijker bij de daaropvolgende reclames.

Comedy: de sterkste social fuel

Comedy als genre groeit. Dit wordt bewezen door de expansie van een merk als Comedy Central, dat via 24 kanalen 230 miljoen huishoudens wereldwijd bereikt. Welke factoren liggen ten grondslag aan dit succes?

Mannen vandaag

Het leven van de jonge Europese man is ingewikkelder dan ooit: ze moeten hun weg zien te vinden in een nieuw landschap van uitdagingen en problemen. De verandering zijn diepgaan en verreikend, maar mannen bevinden zich niet in een staat van crisis. Jonge mannen creëren hun eigen versies van mannelijkheid. Ze bannen zich een weg langs traditionele en moderne hindernissen en bepalen zo hun eigen, unieke vorm van mannelijkheid.

Vrouwen vandaag

80% van de vrouwen tussen 20-49 jaar geeft aan zeer gelukkig te zijn. Dat blijkt uit 'SHE', een onderzoek uitgevoerd door Discovery Networks naar de levens van vrouwen in de twintig, dertig en veertig jaar. De studie had als belangrijk doel antwoord te krijgen op de vraag: wat maakt een vrouw gelukkig?

The power of kids influence

Kinderen horen te luisteren en niet te praten. Je moet tevreden zijn met wat je krijgt. Voor de huidige generatie kids gaat dat niet meer op. Meer dan ooit te voren hebben zij power over wat er voor hen wordt gekocht. Maar dat niet alleen, ook bij aankopen voor het gezin en zelfs bij wat ouders kopen voor zichzelf hebben kinderen een vinger in de pap. Ze hebben inspraak in beslissingen en weten heel goed aan te geven welk merk ze wel of niet willen.

Reclame en Gen Z

Onlangs heeft Kantar/Milward Brown het global AdReaction onderzoek uitgerold in 39 landen. In dit onderzoek is gekeken naar het gedrag ten opzichte van reclame onder de doelgroepen Gen X, Y en Z. Onder Generatie X verstaan we de oudere doelgroep tussen 35 en 49 jaar oud. Generatie Y, of ook wel de Millennials genoemd, zijn tussen de 20 en 34 jaar oud. En Generatie Z is de doelgroep van 16 tot 19 jaar oud.

The next normal: een ongeëvenaarde kijk op Millennials wereldwijd

THE NEXT NORMAL komt voort uit een onderzoekssamenwerking tussen Nickelodeon, MTV en Comedy Central en biedt inzichten in het gedrag, de normen en waarden en de ambities van Millennials uit 24 landen over de hele wereld. THE NEXT NORMAL bouwt voort op een rijke geschiedenis aan internationale onderzoeken binnen de Viacomzenders. Met 15.000 interviews, diepte-interviews en gesprekken met experts is Viacom van mening dat dit de eerste echte wereldwijde verkenning van Millennials is!

Tv-zenders binden kijkers ook offscreen via social media

Het nieuwe internationale onderzoek When Networks Network: TV Gets Social van Viacom benadrukt de wisselwerking tussen TV en social media. In deze internationale studie zijn socialmedia-dagboeken bijgehouden en online communities gemonitord. Tevens is een online survey uitgevoerd onder meer dan 5000 Viacom-kijkers in de leeftijd van 13 tot en met 49 jaar uit de VS, Engeland, Duitsland, Brazilië en Rusland, die minimaal één keer per week gebruik maken van twee of meer socialmedia-platforms. Wereldwijd nemen televisiekijkers per week deel aan gemiddeld 10 TV-gerelateerde activiteiten op social media.

Te veel spelen bestaat niet

Spelen is het leukste wat er is, zegt 84 procent van de Nederlandse kinderen. Zes- tot negenjarigen dromen van niets anders. Maar geen ouder protesteert, want spelen is gezond. Alleen: hoe, wanneer, met wat en met wie? Daar lopen de meningen over uiteen. Niets is vanzelfsprekender dan spelen. Ouders leunen over het hekje van de speelplaats of tegen de deurpost van de kamer waar hun Jochem of Aniek een toren van blokken bouwt en knikken goedkeurend. Spelen is gezond. En toch bestaan er veel verschillende ideeën over wat spelen precies is; wat het goed of nuttig maakt.

Misdaadseries, wie kijkt ze niet?

Misdaadseries: een aantrekkelijk genre voor TV-kijkers en met hitseries als 'Death in Paradise'en 'Sherlock' ook één van de belangrijkste pijlers van het succes van BBC First. BBC First is met een misdaadonderzoek eens dieper gedoken in het hoe en waarom van de crimekijker.

TV-inzet verhoogt online conversie

Steeds meer pure online spelers maken de stap naar traditionele massamedia, zoals TV.De praktijk laat zien dat de aanvulling van traditionele massamedia op de digitale marketingmix kan resulteren in toegevoegde impact op sales, zowel op korte als lange termijn.

Can the real digital native stand up?

In de sociologie richt generatieonderzoek zich onder meer op het bestuderen van de formatieve periode, de periode waarin een persoon 10 tot 22 jaar oud is. In deze fase wordt onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen het wereldbeeld van een individu blijvend bepaald. In deze periode vormt zich een generatie met gedeelde drijfveren, verlangens, wensen en gedrag. TrendsActive past deze kennis over generaties en de formatieve jaren toe in haar innovatie-, marketing-, communicatie en/of HR-strategieën in onder meer het bedrijfsleven.

Branddeli travel-onderzoek

66% van de Nederlanders kiest bij het boeken van een vakantie liever voor een boekingssite met voldoende naamsbekendheid, zo blijkt uit het nieuwe onderzoek van BrandDeli over vakantie en reizen*. Het meeste vertrouwen hebben de vakantiegangers in boekingssites die zij kennen via vrienden en familie, beoordelingssites en TV-reclame.

De moderne man en tv

In opdracht van BrandDeli heeft communicatieadviesbureau ZenithOptimedia onderzoek* gedaan naar het kijkgedrag van de Nederlandse Millennial-man (25-34 jaar). TV kijken blijkt voor deze specifieke kijker een perfect 'Me time'-moment te zijn. Daarbij komt naar voren dat de man gedurende deze momenten een stuk aandachtiger TV kijkt, met name naar sport, een goede serie of een comedy.