Vrouwen vandaag

Vrouwen vandaag

80% van de vrouwen tussen 20-49 jaar geeft aan zeer gelukkig te zijn. Dat blijkt uit ‘SHE’, een onderzoek uitgevoerd door Discovery Networks naar de levens van vrouwen in de twintig, dertig en veertig jaar.

De studie had als belangrijk doel antwoord te krijgen op de vraag: wat maakt een vrouw gelukkig?

1) Geluk is een levenshouding: De belangrijkste driver voor geluk zijn niet een relatie, kinderen, werk of geld, maar de levenshouding van de ondervraagden. Gelukkige vrouwen zijn zelfverzekerd en hebben controle over hun leven. Maar het zijn geen control freaks, en weten wat in hun vermogen ligt om te veranderen en wat niet.

2) Een levenspartner: Het is waar: vrouwen met een relatie zijn gelukkiger. Een liefhebbende partner biedt support en emotionele intimiteit die andere relaties niet kunnen bieden.

3) Schoonheid, van binnen en buiten: Vrouwen die blij zijn met hun uiterlijk zijn meer zelfverzekerd. Het is geen ijdelheid, maar het gaat om een positief zelfbeeld.

4) Wij in plaats van ik: Het geluk van vrouwen is ook sterk afhankelijk van de sterkte van de relatie met nabije familie en vrienden. Het gaat niet alleen om liefde en support ontvangen, maar ook het geven ervan.

5) Sociale status: De vijfde driver voor geluk is tevreden zijn met de plek in de maatschappij. Het gaat hier niet om de persoonlijke status, maar om de status van vrouwen in de maatschappij.

Tot slot, in de media is er veel debat over moeders op de arbeidsmarkt. Het goede nieuws is dat werkstatus geen effect heeft op de mate van geluk van de moeders. Zowel werk als thuisblijven, of het combineren van beide kunnen de weg zijn naar geluk.

Klik hier voor meer resultaten.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Mail naar maartje.kreek@branddeli.nl.

Meer Research

Smart Home in ontwikkeling: handvaten voor communicatiestrategie

Smart Home in ontwikkeling (deel 1)

Smart Home in ontwikkeling (deel 2)